Карате федерацијата на Македонија ги прогласи најуспешните за 2017 година

Карате федерацијата на Македонија ги прогласи најуспешните за изминатата 2017 година. Во четирите возрасни категории, кадети, јуниори, помлади сениори У21 и сениори беа доделени вкупно 18 статуетки за најдобрите во ката и кумите во машка и женска конкуренција

Есат Делихасан во посета на Карате федерацијата на Македонија

Во еднодневна посета на Карате федерацијата на Македонија престојуваше претседателот на Турската карате федерација Есат Делихасан

Четири спортски оскари за нашите каратисти

На изборот на најдобрите спортисти за 2017 година, како и во претходните неколку години Карате федрацијата на Македонија имаше најмногу номинации заедно со Ракометната федерација

МОК ги додели стипендиите за олимписките кандидати

Македонскиот олимписки комитет додели стипендии кои се финансирани од Меѓународниот олимписки комитет, на спортисти кои имаат потенцијал да ги подобрат своите перформанси, со цел овозможување подобри услови за борба за олимписка норма за Летните олимписки игри во Токио 2020

Четири олимписки стипендии за македонските каратисти

Македонскиот олимписки комитет утре ќе додели стипендии кои се финансирани од Меѓународниот олимписки комитет, на спортисти кои имаат потенцијал да ги подобрат своите перформанси, со цел за овозможување подобри услови за борба за олимписка норма за Летните олимписки игри во Токио 2020

Листа на спортските клубови и активните спортисти во индивидуалните спортови кои можат да бидат корисници на средства од даночно потикнување по Законот за данок од добивка во 2018 – та година ДЕЛ-2

Листа на спортските клубови и активните спортисти во индивидуалните спортови кои можат да бидат корисници на средства од даночно потикнување по Законот за данок од добивка во 2018 – та година ДЕЛ-2

ФОТОГАЛЕРИЈА: Трофеј Македонија - 50 години карате во Република Македонија

Фотогалерија од турнирот Трофеј Македонија, по повод 50 години карате во Република Македонија

ФОТОГАЛЕРИЈА: Свечена академија - 50 години карате во Република Македонија

Фотогалерија од Свечената академија по повод 50 години карате во Република Македонија

Карате репрезентацијата на Македонија најуспешна на турнирот по повод 50 години карате во Македонија

Карате федерацијата на Македонија, со организирање на турнирот Трофеј Македонија го одбележа Златниот јубилеј – 50 години карате во Македонија

Одбележан Златниот јубилеј 50 години карате во Македонија

Карате федерацијата на Македонија со Свечена академија го одбележа Златниот јубилеј – 50 години карате во Република Македонија

Свечена академија и јубилеен турнир по повод 50 години карате во Македонија

По повод 50 години карате во Македонија на 15. и 16. декември, Карате федерацијата на Македонија ќе одржи свечена академија и јубилеен карате турнир

Пет македонски судии положија за балканска лиценца на шампионатот во Херцег Нови

Покрај големиот успех на младите каратисти кои на шампионатот за кадети, јуниори и помлади сениори У21 кој се одржа во Херцег Нови, освоија вкупно 30 медали од кои 9 златни, Карате федерацијата на Македонија е побогата за уште пет балкански судии

Листа на спортските клубови и активните спортисти во индивидуалните спортови кои можат да бидат корисници на средства од даночно потикнување по Законот за данок од добивка во 2018 – та година дел 1

Листа на спортските клубови и активните спортисти во индивидуалните спортови кои можат да бидат корисници на средства од даночно потикнување по Законот за данок од добивка во 2018 – та година дел 1

Две злата за Македонија на последниот ден од Балканското првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21

На последниот ден од Балканското првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21 кое се одржува во Херцег Нови, Карате репрезентацијата на Македонија се закити со 5 медали од кои 2 беа златни

Доминација на каратистите на Македонија на 2. ден од Балканското првенство во Херцег Нови

Најуспешен ден во историјата на Карате репрезентацијата на Македонија на Балканските првенства, откако македонските каратисти освоија вкупно 12 медали од кои 5 беа златни

Со свечено дефиле беше отворено 18. Балканско првенство за Кадети, јуниори и помлади сениори У21

Со свечено дефиле на сите земји учеснички и културно забавна програма беше отворено 18. Балканско првенство за Кадети, јуниори и помлади сениори У21.

Мишела Димоска и Моника Пендароска со злато на првиот ден на Балканскиот шампионат во Херцег Нови, вкупно 13 медали за Македонија

На првиот ден од Балканското првенство за Кадети, јуниори и помлади сениори У21 кое се одржува во Херцег Нови, Црна Гора, Карате репрезентацијата на Македонија освои 13 медали од кои две злата, 5 сребра и 6 бронзи

Карате репрезентацијата на Македонија, пристигна во Херцег Нови, каде што ќе се одржи 18. Балканско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21

Карате репрезентацијата на Македонија, пристигна во Херцег Нови, каде што од 8 до 10 декември ќе се одржи 18. Балканско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21

Националниот тренер на карате репрезентацијата на Турција во кати Метин Суфоглу, одржа тренинзи со македонските ката репрезентативци

Националниот тренер на карате репрезентацијата на Турција во кати, Метин Суфоглу викендов одржа тренинзи со ката репрезентативците на Македонија

Предавања за допингот и неговите стапици, суплементацијата и допингот, спортско медицинските прегледи и исхраната во спортот

На 25 ноември 2017 година во просториите на Универзитетот за Туризам и Менаџмент во Скопје, согласно планираната програма за оваа година, поддржана од Агенцијата за млади и спорт се одржаа предавања за допингот и неговите стапици, суплементацијата и допингот, спортско медицинските прегледи и исхраната во спортот.

КФМ - Известувања

Карате федерацијата на Македонија ги прогласи најуспешните за 2017 година

Карате федерацијата на Македонија ги прогласи најуспешните за изминатата 2017 година. Во четирите возрасни категории, кадети, јуниори, помлади сениори У21 и сениори беа доделени вкупно 18 статуетки за најдобрите во ката и кумите во машка и женска конкуренција
повеќе

МОК ги додели стипендиите за олимписките кандидати

Македонскиот олимписки комитет додели стипендии кои се финансирани од Меѓународниот олимписки комитет, на спортисти кои имаат потенцијал да ги подобрат своите перформанси, со цел овозможување подобри услови за борба за олимписка норма за Летните олимписки игри во Токио 2020
повеќе

Четири олимписки стипендии за македонските каратисти

Македонскиот олимписки комитет утре ќе додели стипендии кои се финансирани од Меѓународниот олимписки комитет, на спортисти кои имаат потенцијал да ги подобрат своите перформанси, со цел за овозможување подобри услови за борба за олимписка норма за Летните олимписки игри во Токио 2020
повеќе