< назад

Бронзени медали од Вероника Костовска и Викторија Јовановска на балканското карате првенство за сениори и ветерани

На првиот ден од Балканското првенство за сениори и ветерани што се одржува во Подгорица, Црна Гора, Вероника Костовска и Викторија Јовановска освоија бронзени медали во категоријата до 61 килограм во борби.

Две петти места освоија и Михаела Мишовска и Марија Петровска.

Во текот на утрешниот ден ќе настапи и машката репрезентација.

На Балканското настапуваат 275 каратисти со 298 натпреварувачки влезови од 13 држави.

Резултати – Балканско првенство:

-50 кг
Теодора Цветковска – Тамара Грчиќ (Србија) 0-0

Михаела Мишовска – Лименеу Стаматина (Грција) 5-1
Михаела Мишовска – Мусереф Оздемир (Турција) 0-8
Репасаж
Михаела Мишовска – Хатиџе Зејнулаху (Косово) 5-2
За бронза
Михаела Мишовска – Лидија Тримчиќ (Србија) 1-2

Марија Петковска – Адна Реброња (БиХ) 2-0
Марија Петковска – Ема Сгардели (Хрватска) 2-7
Репасаж
Марија Петковска – Наз Суде Јилдиз (Турција) 6-0
За бронза
Марија Петковска – Тамара Грчиќ (Србија) 0-0

-61 кг
Викторија Јовановска – Хана Дебељак (Словенија) 0-0
Викторија Јовановска – Луција Батаија (Хрватска) 0-1
Репасаж
Викторија Јовановска- Медина Бераковиќ (БиХ) 8-2
За бронза
Викторија Јовановска – Елмедина Истогу (Косово) 4-1

Вероника Костовска – Мина Трикос (Србија) 0-4
Репасаж
Вероника Костовска – Гизем Озтурк (Турција) 6-1
За бронза
Вероника Костовска – Грета Миа Зорко (Хрватска) 2-0

Јована Мицовска – Грета Миа Зорко (Хрватска) 3-8

-68 кг
Ангела Мојсовска – Марина Куртеш (БиХ) 2-7
Репасаж
Ангела Мојсовска – Леа Вукоја (Хрватска) 4-7

-60 кг Вахик Весели
-67 кг Емил Павлов
-67 кг Давид Петков
-67 кг Димитар Лозаноски
-75 кг Петар Заборски
-75 кг Михајлов Љупче
-75 кг Мурсел Мисини
-84 кг Петар Спасеновски
-84 кг Витомир Трајковски
+ 84 кг Данило Божовиќ
+84 кг Вегим Мурати

Машки кумите тим (Мијахлов, Мисини, Павлов, Мурати, Трајковски, Заборски, Божовиќ)
Женски кумите тим (Јовановска, Костовска, Мицовска, Мојсовска)