< назад

Деветто место за Пулексенија од Олимписките игри „Токио 2020“

Пулексенија Јованоска утрово настапи во Нипон Будокан центарот на Олимписките игри во Токио. Во категоријата кати го освои деветтото место со остварени резултати 23,8 и 24 поени (просечна оценка 23,9).