< назад

Избрани тренери и помошници на Државните репрезентации

Согласно распишаниот конкурс и пријавените кандидати, Извршниот одбор, ги избра следните тренери и помошници на државните репрезентации на Карате федерацијата на Македонија:

1.      Кумите  натпреварувачи/ки 11-14 години - Шефи Речи
Помошници: Александар Кузмановски и Валентина Пурдеска
2.      Кати натпреварувачи/ки 11-14 години – Ивана Аврамова
Помошници: Ивица Гаџовски и Елизабета Димоска
3.      Кумите кадети/ки и јуниори/ки – Жарко Арсовски
Помошници: Сашко Арсовски и Нуредин Мисини
4.      Кумите јуниори/ки -21 година – Арлинд Хусеини
Помошници: Сашко Арсовски и Нуредин Мисини
5.      Кати кадети/ки, јуниори/ки и сениори/ки – Златко Димоски
Помошници: Ивица Гаџовски, Елизабета Димоска и Ивана Аврамова.
6.      Кумите сениори/ки – Петар Белистојаноски
Помошници: по потреба за секое првенство.