< назад

Календар

2017

Тука можете да го преземете календарот АКТИВНОСТИ НА КФМ ЗА 2017
 

2015

МЕЃУНАРОДНИ ПРВЕНСТВА

06-08 Февруари, 42-ро Европско првенство за кадети и јуниори и 7-мо првенство за јуниори до 21 година, Цирих (Швајцарија), резултати
21-22 Февруари, Балканско првенство за сениори, Чачак (Србија) резултати
19-22 Март, 50-то Европско првенство за сениори, Истанбул (Турција) резултати
30-31 Мај, Балканско првенство за деца, Херцег Нови (Црна Гора)
06-07 Јуни, 13-то Европско првенство за региони, Париз (Франција)
13-14 Јуни, 1-ви Европски игри, Баку (Азербејџан)
29.06-05.07, 8-ми СКФ тренинг камп и Карате 1 светски куп за млади, Умаг (Хрватска)
03-04 Октомври, Медитеранско првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година, Александрија (Египет)
12-15 Ноември, Светско првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година, Џакарта (Индонезија)
12-13 Декември, Балканско првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година, Дубровник (Хрватска)

ДРЖАВНИ ПРВЕНСТВА

11 Јануари, Државно првенство за сениори (резултати, косистеми и репасаж)
31 Јануари, Плеј-оф за сениори (резултати и косистеми)
09-10 Мај, Државно првенство за деца од 11-14 години и Државен турнир за деца
12-13 Септември, Државно првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година
04 Декември, Државно првенство во училишен спорт

КЛУПСКИ ТУРНИРИ

15 Март, Фунакоши Гичин опен (резултати)
28 Март, Гази Баба Опен (резултати и косистеми)
19 Април, Солидарност Опен (резултати и косистеми)
17 Мај, Кичево Опен (резултати)
23 Мај, Лорд Куп 2015 (резултати)
27-28 Септември, Струга Опен (резултати)
10-11 Октомври, Маваши 2015 (резултати)
24-25 Октомври,  Тетово опен (резултати)
07-08 Ноември,  Меѓународен Меморијален турнир Никола Грдановски Нике (резултати)
14 Ноември, Меѓународен карате турнир 13 Ноември (резултати)

2014

МЕЃУНАРОДНИ ПРВЕНСТВА

07 - 9 Февруари, Европско првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21.г, Лисабон, Португалија (резултати)
08-09 Март, Карате 1 Премиер Лига, Алмере, Холандија
15-16 Март, Светски куп, Лашко, Словенија
02 - 04 Мај, Европско првенство за сениори, Тампере - Финска  (резултати)
07-08 Јуни, Европско првенство за региони, Измир - Турција (резултати)
14 - 15 јуни, Балканско првенство за деца од 11-14 години,  (резултати)
19 - 22 Јуни, Светско универзитетско првенство - Бар, Црна Гора (резултати)
20-21 Јуни, Карате 1 Премиер Лига, Џакарта, Индонезија
30-31 Август, Карате 1 Премиер Лига, Окинава, Јапонија
06-07 Септември, Карате 1 Премиер Лига, Истанбул, Турција
13 - 14 Септември, Медитеранско првенство за сениори, Црна Гора (резултати)
27-28 Септември, Карате 1 Премиер Лига, Ханау, Германија (резултати)
11-12 Октомври, Карате 1 Премиер Лига, Салзбург, Австрија(резултати)
18-19 Октомври, Балканско првенство за сениори, Охрид, Македонија (резултати)
05 - 09 Ноември, Светско првенство за сениори, Бремен - Германија (резултати)
13 14 декември, Балканско првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година, (резултати)

ДРЖАВНИ ПРВЕНСТВА

01 - 02 Март, Државно првенство за сениори (резултати)
22- 23 Март, Плеј офф за сениори (резултати)
10 - 11 Мај, Државно првенство за деца од 11-14 год. и награден турнир за деца (резултати)
25 Мај, Државен изборен турнир за сениори (резултати)
28 Јуни, Плеј офф  за сениори (резултати)
22 - 23 Ноември, Државно првенство за кадети,  јуниори и јуниори до 21 година (резултати)
29 - 30 Ноември, Изборен турнир за кадети, јуниори и јуниори до 21година (резултати)
05 Декември, Држвно првенство во училишен спорт (резултати)

 

КЛУПСКИ ТУРНИРИ

29 Април, Гази Баба Опен (резултати)
26 Април, Фунакоши Гичин опен (резултати)
04 Мај, Кичево Опен (резултати)
24 Мај, Лорд Куп 2014 (резултати)
01 Јуни, Солидарност Опен (резултати)
20 Септември, 40 години КК Цветан Димов (резултати)
27-28 Септември, Струга Опен (резултати)
04-05 Октомври, Маваши 2014 (резултати)
25 Октомври,  Меѓународен Меморијален турнир Никола Грдановски Нике (резултати)
07 Декември, Куп на Тетово (резултати)
 

 

2013

МЕЃУНАРОДНИ ПРВЕНСТВА

 • 08 - 10 Февруари, Европско првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21.г, Коња- Турција (резултати)
 • 29 - 31Март, Балканско првенство за за кадети, јуниори и јуниори до 21.г и деца од 11-14 години, Крагујевац - Србија (резултати)
 • 09 - 12 Мај, Европско првенство за сениори, Будимпешта - Унгарија (резултати)
 • 25 - 26 Мај, Медитеранско првенство за за кадети, јуниори и јуниори до 21.г и деца од 11-14 години, Никозија - Кипар (резултати)
 • 08 - 09 Јуни, Европско првенство за региони, Подгорица - Црна Гора
 • 21 - 30 Јуни, Медитерански игри, Турција (резултати)
 • 07 - 10 Ноември, Светско првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21.г, Гвадалахара - Шпанија

ДРЖАВНИ ПРВЕНСТВА

 • 02 - 03 Март, Државно првенство за деца од 11-14 год. и награден турнир за деца резултати
 • 23 Март, Државно првенство за сениори и државен турнир за ветерани резултати
 • 06 Април, Изборен турнир за сениори,резултати  и косистеми
 • 07-08 Декември, Државно првенство за кадети,  јуниори и јуниори до 21 година
 • 21-22 Декември, Изборен турнир за кадети, јуниори и јуниори до 21г
 • Декември, Училишно првенство
   

КЛУПСКИ ТУРНИРИ

 • 13 Април, Гази Баба Опен резултати
 • 12 Мај, Солидарност Опен резултати
 • 25 Мај, Лорд Куп 2013
 • 08 Јуни, Кичево Опен резултати
 • 21-22 Септември, Струга Опен
 • 12 Октомври, Маваши 2013
 • 13 Октомври, Дебар 2013
 • 26 Октомври, 32-ри Меѓународен Меморијален турнир Никола Грдановски Нике
 • 23 Ноември, Топ 10 Тетово
 • 23 Ноември, Куп на Гостивар

 

 

2012

МЕЃУНАРОДНИ ПРВЕНСТВА

 • 10 - 12 Февруари, Европско првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21.г, Баку - Азербејџан (резултати)
 • 16 - 18 Март, Балканско првенство за сениори и деца од 11-14 години, Херцен Нови - Црна Гора (резултати)
 • 10 - 13 Мај, Европско првенство за сениори, Тенерифе - Шпанија   (резултати)
 • 09 - 10 Јуни, Европско првенство за региони, Москва - Русија (резултати)
 • 12 - 15 Јули, Светско универзитетско првенство, Братислава - Словачка
 • 05 - 07 Октомври, Медитеранско првенство, Тузла - Босна и Херцеговина (резултати)
 • 21 - 25 Ноември, Светско првенство за сениори, Париз - Франција (резултати)

ДРЖАВНИ ПРВЕНСТВА

КЛУПСКИ ТУРНИРИ

 • 21 Април, Лорд куп, КК Аеродром
 • 06 Мај, Кичево опен, КК Ринија
 • 13 Мај, Солидарност опен, КК Солидарност
 • 27 Мај, Куп „Елвир Аломеровиќ, КК Ѓорче Петров
 • 09 Јуни, Гази Баба опен, КК Тигар
 • 29 Септември, Струга опен, КК Дрини - (Резултати)
 • 13(14) Октомври, Маваши опен, КК Маваши
 • 20 Октомври, Куп на Гостивар, КК Фати - (Резултати)
 • 03 Ноември, Нике, КК Металург