< назад

Карате федерацијата ќе учествува на Светското тимско карате првенство

Во врска со одржувањето на првото Светско тимско сениорско карате првенство што ќе се одржи од 22ри до 24ти ноември 2024 година во Памплона, Шпанија, Карате федерацијата на РС Македонија доби официјално известување и покана за учество на истото од страна на Светската карате федерација (WKF). Во дописот стои дека КФРСМ е квалификувана помеѓу 17те најдобри машки тимови во кати и борби од светот на овој голем настан, каде меѓу другото ќе настапат вкупно 68 национални тимови од целиот свет на ова Светско првенство.

Ова претствавува уште едно признание за квалитот што го поседуваат нишите карате тимови од досегашните нивни учества на европските и светски првенства. Карате федерацијата со задоволство ја прифати поканата, каде и овој пат нашите репрезентативци ќе имаат можност да се претстват во најдобро светло.

Машки ката тимови, пласирани за настап на Светскиот карате куп (Свеско тимско првенство)

 

Машки кумите тимови, пласирани за настап на Светскиот карате куп (Свеско тимско првенство)