< назад

Резултати од Балканското првенство во Сараево

На  Балканското Првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година ( постари сениори) кое се одржа на 09-11.12.2016 година во Сараево, Босна и Херцеговина, Македонската репрезентација по освени пласмани се пласираше на петатта позиција пред Турција како прва пласирана, Србија, Босна и Херцеговина и Хрватска.


Со вкупно 15 медали од кои 2 златни, 2 сребрени и 11 бронзени медали.
1 место - Свинарски Марио во категоријата кадети машки кумите -52кг
1 место - Столе Смилковски во категоријата јуниори машки кумите -55кг
2 место - Давид Петков во категоријата У21 машки кумите -67кг
2 место во категоријата кадети женски кумите екипно
3 место Марија Милева во категоријата кадети женски кумите -47кг
3 место - Емини Љирим во ктегоријата кадети машки кумите -52кг
3 место во категоријата кадети машки кумите екипно
3 место во категоријата кадети и јуниори ката женски
3 место во категоријата кадети и јуниори ката машки
3 место - Моника Пендаровска У21 кумите женски -55кг
3 место - Мојсовска Ангела У21 кумите женски -68 кг
3 место - Стојменов Мартин У21 кумите машки -60кг
3 место - Апостоловски Стефан У21 кумите машки -67 кг
3 место - Доан Османи У21 кумите машки -75 кг
3 место - Семир Ќосовиќ У21 кумите машки +84 кг

Официјални Резултати Екипно
Официјални Резултати Поединечно