< назад

Состав на Македонската карате репрезентација за ЕП во Лисабон, Португалија

На Европското првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година што ќе се одржи од 07-09 февруари 2014 година во Лисабон, Португалија, Македонската карате репрезентација ќе настапи во следниот состав:

1 Берат Јакупи Фати - Гостивар јуниори до 21 година  +78
2 Васил Бешлиев Фунакоши -Скопје кати јуниори до 21 година
3 Доан Османи Фати - Гостивар кадети - 70
4 Пулексенија Јованоска Ронин - Прилеп кати јуниорки до 21 година
5 Сара Симоновска Спорт 94 - Прилеп јуниорки +59
6 Маријана Димоска Ронин - Прилеп ката кадетки
7 Марија Спасеновска  Шампион Крива Паланка кадетики +54
8 Мишела Димоска Ронин - Прилеп ката тим
9 Искра Каракашоска Ронин - Прилеп ката тим
10 Мартин Стојменов Кочани јуниори – 61
11 Ферри Исиќ Вардар -Скопје Катијуниори 
12 Стефан Апостоловски Маваши - Скопје кадети – 63 
13 Марија Василева Ботони - Скопје јуниорки – 59
14 Христина Ристиќ Ботони - Скопје јуниорки -48
15 Ико Ташов Металург- Скопје јуниори до 21 година  - 68
16 Емир Косовиќ Металург - Скопје јуниори до 21 година  -78
17 Косовиќ Семир Металург - Скопје јуниори +76
18 Михаил Ѓурчиновски Металург- Скопје јуниори -55
19 Адил Мехмед Металург - Скопје јуниори -68
20 Петар Заборски  Макпетрол - Скопје јуниори - 76
21 Петар Спасеновски Металург - Скопје кадети +70
22 Роберто Ацковски Металург - Скопје кадети - 57
23 Драгана Тодорова Металург - Скопје јуниорки до 21 година +60
24 Сара Радичевска Макпетрол - Скопје јуниорки до 21 година -53
25 Симона Заборска  Макпетрол - Скопје јуниорки до 21 година -60
26 Ана Тошевска Кеикс - Скопје јуниорки- 53
27 Вероника Костовска Кеикс - Скопје кадетки- 54
28 Реџеп Мустафовски Гив - Скопје кати кадети
29 Маја Војдиновска Гладијатор - Велес јуниорки кати
30 Маја Јованова Мавасхи - Скопје кадетки – 47