< назад

Составот на Македонската карате репрезентација за 50-то јубилејно Европско првенство

Од 19 - 22 март 2015 година, во Истанбул, Турција ќе се одржи  50-то јубилејно Европско првенство во карате. Најавено е учество на 433 каратисти од 47 земји учеснички, што е најголем број досега. Интересот е огромен поради фактот што ова натпреварување претставува квалификација за првите олимписки европски игри кои ќе се одржат во Баку-Азербејџан во Јуни годинава.

Составот на Македонската карате репрезентација е следен:

Борби:
1. Емил Павлов - 60 кг.
2. Дејан Црничиќ - 67 кг.
3. Иво Цветковски - 75 кг.
4. Симон Антиќ - 84 кг.
5. Мартин Несторовски +84 кг.
6. Симона Заборска - 55 кг.
7. Наташа Стефановска - 61 кг.
8. Моника Стефановска - 68 кг.
9. Драгана Тодорова +68 кг.

Кати:
1. Пулексенија Јованоска - кати поединечно
2. Ферри Исиќ - кати поединечно

Екипно борби:
1. Емил Павлов 
2. Тодор Ристески
3. Иво Цветковски 
4. Симон Антиќ 
5. Мартин Несторовски 
6. Виктор Крстески
7. Берат Јакупи

1. Симона Заборска - 55 кг.
2. Наташа Стефановска - 61 кг.
3. Моника Стефановска - 68 кг.
4. Драгана Тодорова +68 кг.

Екипно кати:
1. Ферри Исиќ
2. Мартин Ристовски
3. Глигор Станоев

1. Пулексенија Јованоска
2. Маријана Димоска
3. Мишела Димоска