< назад

Уште 3 бронзени медали на Павлов, Весели и Михајлов од Балканското првенство во Подгорица

И вториот ден од Балканското првенство за сениори што се одржува во Подгорица, Црна Гора заврши успешно. Нашите епрезентативци Фахик Весели, Емил Павлов и Љупче Михајлов освоија 3 бронзени медали.

Вкупно за овие два дена нашата репрезентцаија освои вкупно 5 бронзени медали.

Денес најмногу победи имаше Михајлов. Тој забележа вкупно четири победи.

Вчера Викторија Јовановска и Вероника Косотовска освоија бронзени медали во категоријата до 61 килограм.

Преостануваат уште настапите во екипна конкуренција.

На Балканското настапуваат 275 каратисти со 298 натпреварувачки влезови од 13 држави.

Резултати – Балканско првенство:

-60 кг
Вахик Весели – Нури Килиџ (Турција) 2-0
Вахик Весели – Огњен Бјелајац (Црна Гора) 2-3
Репсаж
Вахик Весели – Ноа Румењак (Хравтска) 4-0
За бронза
Вахик Весели – Ислам Слемани (Косово) 3-2

-67 кг
Емил Павлов – Ерик Космрљ (Словенија) 3-0
Емил Павлов – Исмаил Болат (Турција) 5-2
Емил Павлов – Ненад Дуловиќ (Црна Гора) 0-2
За бронза
Емил Павлов – Ѓорге Грубиќ (Србија) 3-0

Давид Петков – Стефан Јоксиќ (Србија) 1-2
Репасаж
Давид Петков – Михајло Грниќ (БиХ) 2-3

Димитар Лозаноски – Емре Гунгор (Турција) 1-0
Димитар Лозаноски – Боран Берак (Хрватска) 1-2

-75 кг
Петар Заборски – Немања Микулиќ (Црна Гора) 2-7
Репасаж
Петар Заборски – Иван Мартинац (Хрватска) 1-1

Михајлов Љупче – Лорик Даути (Косово) 8-0
Михајлов Љупче – Стјепан Штимац (Хравтска) 5-1
Михајлов Љупче – Петар Орландиќ (Србија) 2-0
Полуфинале
Михајлов Љупче – Јака Гаал (Словенија) 1-4
За бронза
Михајлов Љупче – Дино Шимунец (Хравтска) 2-1

Мурсел Мисини – Дино Шуминец (Хрватска) 0-1

-84 кг
Витомир Трајковски – Енес Гарибовиќ (Хрватска) 0-1

+ 84 кг
Данило Божовиќ – Немања Јововиќ (Црна Гора) 2-5
Вегим Мурати – Стефан Јоксимовиќ (Словенија) 1-4

Утре машки кумите тим во состав: Мијахлов, Мисини, Павлов, Мурати, Трајковски, Заборски и Божовиќ во првото коло се сретнуваат со репрезентацијата на Србија.

Женски кумите тим во состав Јовановска, Костовска, Мицовска и Мојсовска во првото коло се сретнуваат со репрезентацијата на Словенија.