< назад

Балканско Сениорско првенство во Чачак, Србија

Карате федерацијата на Македонија настапи на Балканското сениорско првенство во Чачак, Србија. Натпреварот се одржа од 26-27 март , Карате федерацијата на Македонија ја преставуваа 34 каратисти во борби и во кати.
Според статистичките податоци од ова првенство Македонската репрезентација е на петата позиција со освоени вкупно 10 медали и тоа:


1. Крстевска Сара - златен медал
2. Николовски Горан - сребрен медал
3. Јовановска Пуликсенија - бронзен медал
4. Георгиева Јована - бронезн медал
5. Павлов Емил - бронзен медал
6. Келебич Ненад - бронзен медал
7. Смаилагич Енес - бронзен медал
8. Јакупи Берат - бронзен медал
9. Арсовски Жарко - бронзен медал
10. Машкиот кумите тим - бронзен медал