< назад

Избрани најдобрите спортисти, тренери и клубови за 2023 година

Карате федерацијата на Македонија на гала свеченост ги избра најдобрите за 2023 година. Најдобриот македонски каратист на сите времиња, Емил Павлов повторно е избран за најдобар каратист на Македонија во борби, додека Ангела Мојсовска го доби признанието кај дамите.


Најдобар во конкуренција на кати кај сениорите е Кристијан Бајовски додека кај дамите Maртина Арсовска.

Останатите добитници може да се погледнат на следниот линк

http://kfm.com.mk/content/gallery_show/10

Добитници на признанијата:

Ката сениори до 21 година женски
1. МАНЧЕВСКА ЈОВАНА ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
2. АЛЕКСОВСКА АНДРЕА  ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС
3. ПЕТКОВСКА СТЕФАНИЈА  ЗАНШИН ДО – БИТОЛА

Ката сениори до 21 година машки
1. СПАСОВСКИ ДАВИД  ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
2. СТОЈАНОВСКИ АНДРЕЈ ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
3. ВЕСЕЛИ СУХЕЈБ ФОРЦА – СКОПЈЕ

Кумите сениори до 21 година женски
1. ЈОВАНОВСКА ВИКТОРИЈАМАКПЕТРОЛ – СКОПЈЕ
2. МИШОВСКА МИХАЕЛА ОЛИМПИК СПОРТ 2007 – СКОПЈЕ
3. МИЦОВСКА ЈОВАНА МАКПЕТРОЛ – СКОПЈЕ

Кумите сениори до 21 година машки
1. ТРАЈКОВСКИ ВИТОМИР МАКПЕТРОЛ – СКОПЈЕ
2. СТОЈАНОВИЌ СТЕФАН МАКПЕТРОЛ – СКОПЈЕ
3. МИХАЈЛОВ ЉУПЧЕ ШТИП – ШТИП

Ката јуниори женски
1. СТОЈКОВА ДАНКА САНСАИ МЕТАЛ АПОСТОЛОВ – КАВАДАРЦИ
2. КОВИЛОСКА ЕЛЕОНОРА  БОНСАИ – ПРИЛЕП
3. МИРЧЕВСКА ЕВА ПРОФЕСИОНАЛ – СКОПЈЕ

Ката јуниори машки
1. ПОПТОДОРОВ МАРКО ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС
2. ДИМЧЕВСКИ МАРИО ВАРДАР – СКОПЈЕ
3. ДИМОВСКИ МАРКО ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС

Кумите јуниори женски
1. ДУКА САРА ДИБРА – ДЕБАР
2. МУСТАФАИ ГРЕСА АРЕНА – СТРУГА
3. ДАРДХИШТА ЈАНИНА ФОРЦА – СКОПЈЕ

Кумите јуниори машки
1. МЕМЕТИ БЕСАРТ БАШКИМИ 2002 – КУМАНОВО
2. БИЛАЛИ ИЛИ БАШКИМИ 2002 – КУМАНОВО
3. БАСАРОВ АНДРЕЈ ШТИП – ШТИП

Ката кадети женски
1. ЗЕНДЕЛИ БЛЕРИНА УСКАНА – КИЧЕВО
2. ТРПКОВСКА САРА ФУНАКОШИ ГИЧИН – СКОПЈЕ
3. МЕМЕТИ ДХУРАТА ФОРЦА – СКОПЈЕ

Ката кадети машки
1. ДЕРВИШИ НУРЕДИН УСКАНА – КИЧЕВО
2. ДИМОВСКИ БОРЈАН ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС
3. ДИМЕСКИ ТЕОДОР САНСАИ МЕТАЛ АПОСТОЛОВ – КАВАДАРЦИ

Кумите кадети женски
1. ЕФТИМОВСКА ДРАГАНА ШТИП – ШТИП
2. БРЕСЛИЕВА ДУШИЦА ШТИП – ШТИП
3. ТАНУРОВСКА ЈАНА МАВАШИ – СКОПЈЕ

Кумите кадети машки
1. ВРКЛЕВСКИ ЈОВАН КИЗАМЕ – СКОПЈЕ
2. МАРГАРИТОВ ЦВЕТАН БОТОНИ – СКОПЈЕ
3. БАЦКОВИЌ ЛУКА ГЛАДИЈАТОР – ВЕЛЕС