< назад

Одржано државното првенство за кадети, јуниори и помлади сениори (У21)

Во салата Крсте Мисирков при ООУ „Крсте Мисирков“ во Скопје викендов на 19 и 20 јуни 2021 година, се одржаа Државното првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21. На Државното првенство вкупно беа пријавени 50 клубови со 260 пријави на натпреварувачи.

На ова првенство свое обраќање имаше членот на извршниот одбор и потпретседателот на Карате федерацијата на Македонија Бесник Мурати кој ги поздрави сите натпреварувачи и присутни на ова првенство, а во истата прилика и и честиташе на нашата најдобра каратистка Пулексенија Јованоска која успеа да се избори за учество на олимписките игри „Токио 2020“.

Целосните резултати од Државното првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21 можете да ги проследите на следниов линк како и резултатите со пласмани по клубови за кати и кумите:

Извештај за пријави и пласмани на клубови

Кумите резултати - репасажи

Кумите резултати - финалиња 1

Кумите резултати - финалиња 2

Кати резултати со бодови