< назад

Одржано државното првенство за сениори

Во салата Крсте Мисирков при ООУ „Крсте Мисирков“ во Скопје на ден 12 март 2022 година (сабота), се одржа Државното првенство за сениори. На првенството беа пријавени вкупно 29 клубови со 88 пријавени натпреварувачи.

На ова првенство свое обраќање имаше градоначалникот на општина Гази Баба Боби Стефковски кој ги поздрави сите натпреварувачи и присутни а на победниците кои ќе се стекнат со право за настап за светското првенство што ќе се одржи од 25-29.03.2022 година во Газиантеп, Турција им посака многу успеси и изрази желба повторно да не израдуваат со медали и добри резултати.

Целосните резултати од Државното изборно првенство за сениори можете да ги погледнете на следниот линк:

Извештаи од НК за Државното првенство:

Државно првенство за СЕНИОРИ - ИЗВЕШТАЈ

Државно првенство - Кумите косистем

Државно првенство - Кумите косистем - репасажи

Државно првенство - Ката листа на поени

Извештаи од НК за Плеј оф натпреварите:

Плеј оф натпревари за СЕНИОРИ - ИЗВЕШТАЈ

ПЛЕЈ-ОФ натпревари - Кумите ката косистем

ПЛЕЈ-ОФ натпревари - Ката листа на поени

Официјално рангирање