< назад

Прв заеднички тренинг пред настапот на ЕП во Грузија, Тбилиси

Во салата на КК „Олимпик спорт 2007“ во населбата Лисиче во Скопје се одржа првиот заеднички тренинг од планираните три пред претстојното еврпско првенство за кадети, јуниори и помлади сениори У21 што ќе се одржи од 09-11.02.2024 година во Тбилиси, Грузија. На истиот беа поканети сите репрезентативци кои ќе настапат на ова првенство. Натпреварувачите имаа можност да одржат тренинзи во дисциплините кати и како и спаринг борби со повеќе противници во дисциплината кумите, под водство на селекторите од соодветните возрасни категории како и во присуство на директорот на репрезентацијата Арлинд Хусеини. И овој пат настанот претставуваше одлична можност за размена на повеќе тренерски искуства.

Следните два тренинзи ќе се одржат во ООУ „Гоце Делчев“ во населбата Лисиче на 28.01 како и на 04.02.2024 година.