< назад

Тренинг со селекторот на Српската карате репрезентација, Петар Косановиќ

На 02 и 03 јуни 2012 година, во салата на Друштво за гимнастички спортови Орце Николов - Партизан 3 (во Градскиот парк), се одржаа тренинзи со селекторот на Српската репрезентација, Петар Косановиќ. На тренингот беа присутни следните натпреварувачи:
Натпреварувачи родени 2002 година:
1. Александар Неделковски
2. Марко Бунтевски
3. Владанка Аврамова
Натпреварувачи родени 2001 година:
1. Јован Васиќ
2. Абдурахим Идриз
3. Кејти Андоновска
Натпреварувачи родени 2000 година:
1. Звонко Николоски
2. Цвете Јанеска
Натпреварувачи родени 1999 година:
1. Реџеп Мустафовски
2. Константин Василески
Исто така, присуствуваа  и натпреварувачите: Ферри Исиќ, Васил Бешлиев и Нина Ѓорѓевиќ како и ката тимовите на: КК Фунакоши Гичин – Скопје, 2002 година (Марко Бунтевски, Александар Спасовски и Бојан Манчевски) и КК Кожув, 2002 година (Владанка Аврамова, Ивона Муфтарова и Миа Маневска).
Покрај натпреварувачите на тренингот  присуствуваа и тренерите: Ивана Аврамова, Стојан Андриевски, Боби Војдиновски, Муарем Имери, Златко Настески, Ахил Јаков, Ивица Гаџовски, Живко Тасевски и Сања Николиќ.