< назад

Европско првенство за региони

На Европското првенство за региони, што се одржа на 09-10 јуни 2012 година, во Москва, Русија учествуваа кадетско јуниорските кумите тимови во машка и женска конкуренција.

На Европското првенство за региони се одржа и полагањето за судии со Европски лиценци. На полагањето учествуваа и се здобија со судиски Европски лиценци следните судии:
1. Боби Војдиновски - Рефери А
2. Нуредин Мисини - Рефери А
3. Раде Стефановски - Ката и кумите Џаџ Б
4. Игор Лазаров - Кумите Џаџ Б.